Hebben jullie ook zo’n zin om even lekker los te gaan, uit je dak? Als een koe die voor het eerst de wei weer in mag, even gekke sprongen maken, de remmen los? Ik denk dat velen van jullie volmondig ‘Jaaaa!’ zeggen. Even uit de sleur van de saaie dagen die allemaal op elkaar lijken.
De kids van stichting Nadja kregen afgelopen weekend de kans. Om de beurt mochten ze los op het drumstel van prince Faar en daarna met de benen, armen en wielen los op de dansvloer.
Wat zijn muziek en bewegen toch belangrijk, de kids zweepten elkaar ieder op hun eigen meter op, de ouders konden niet op hun stoel blijven zitten en waar ik keek zag ik blije bekkies. Voldaan moe keerden we allen huiswaarts.
Deze week mocht Nadja weer drie dagen naar school, ook iets om erg blij van te worden. Uiteraard lag er voor iedere juf en de taxichauffeur een tekening klaar en ook uit school kwam ze moe maar voldaan weer thuis.
In de weken dat ze thuis was had ze als afleiding omdat ze zoals ze zelf graag zegt: ‘nu groot’ is, een cd van Nick en Simon gekregen. Best goed te doen moet ik zeggen, alhoewel alles naast Dirk Scheele als vanzelf al beter is. In ieder geval, dacht ik dat ze Nick en Simon wel op haar koptelefoon in de taxi wilde luisteren (de muziek van taxichauffeur Peter is zeg maar voor nog grotere kinderen), maar nee: Ageeth de Haan met de cd Vlinder moest het zijn, want: ‘Ik moet weer even wennen, mam. Ik ga nog even slapen in de taxi.’
Ze heeft gelijk. Muziek is niet alleen om je bij uit te leven, maar ook om bij tot rust te komen.